Nem irtam, mert 1. a laptopom meg mindig elohalott 2. Sok jobb dolgom volt, tekintve hogy itt minden nagyszeru es pont ugy mukodik, ahogy en azt elkepzeltem.
Barcelona nappal olyan mint Tesz Vesz varos, ejszaka meg…hat ejszaka olyan mint Barcelona.
Mindenki jofej, de annyira hogy lassan mar en is eljofejesedem. Miert nem lehet Nizzaban, nagyon hasonlo korulmenyek kozott normalisan viselkedni – vetul fel a kerdes, amire nem talaltam elegge PC valaszt.
A munkahelyemen (Hempel) menza van, a Michelin-csillagos fajtabol. Nem tudom felfogni, hogyan kepesek minden nap 3 fogast, fogasonkent 5 lehetseges valasztast ilyen minosegben elkesziteni. Az alapanyagok kozott friss zoldsegeket, tengeri halat es belszint talalni minden nap. Nagyreszt helyi specialitasokat foznek, ma ettem eletem legjobb rizseshusat (csirkes, safranyos) es grillezett tokehalat. Ehhez jon meg a salatabar. A szegeny ember El Bullija Polinyàban van.
Maltat lehet kapni a varosban, de a fenyomagos-mazsolas-sajtos spenot tegnap jobban izgatott.
Nagyreszt szelmalmok bevonataival foglalkozom. A ceget egy alapitvany uzemelteti, ezert a munkammal nem csak a vilagot mentem meg, de plutokratakat sem gazdagitok. Kinai foldrengesaldozat gyerekeknek utalnak a feleslegbol, peldaul, allitolag. A legkozelebbi munkatarsam baszk, imadom mikor megjegyzeseit az anyanyelven irja a projectekbe.
Neha beferkozik Kataloniaba a Spanyolorszag, ilyenkor lehet peldaul napokat eltolteni egy prepaid telefon beuzemelesevel, meg atverve lenni buszvezeto altal, ennek kovetkezteben gyalogolni sokat a pampan keresztul. Ez persze mind az en hibam, mert kasztiliaul kisertem a sorsot. A spanyol zaszlok elokerultek a Del-Afrikai tortenesek nyoman, amiket egyebkent a helyiek legnagyobb megrokonyodesere nem kovetek, hanem sot. Maskor keskenyebb savokban adagoljak a pirosat es a sargat.
Meleg, az van. Legkondi van a munkahelyemen, otthon meg izzadas. Olykor hajnali fel haromkor is elkerulhetetlen akar felebredes terhe mellett is hidegzuhanyozni.