HTML

kulf

Külföldre költöztem. Mondhatni emigráltam. Szerencsét próbálok.

Friss topikok

  • Jordi: tetszik!!!!! ( "lájkolom"...) (2010.10.18. 20:20) Jordi, a malac
  • ToBoZ: @RAP7D: Az Urgelli puspok az egyik allamfo. A masik a francia elnok. Szoktam helyi tortenelmet olv... (2010.10.10. 20:28) Latin nyelvek diohejban
  • RAP7D: Havonta felnézek a blogodra aztán végigolvasok mindent:D Szerintem Portugália szörfözés a tuti, én... (2010.10.07. 22:31)
  • RAP7D: "Gyurcsány megmozdult, és az a fontos. Vett a büfében egy italt, és visszaült. Ezek feszült pillan... (2010.10.07. 22:27)
  • Jordi: Miért kellett elhagynod az előző lakást? Eleged lett a felújításból? Miket vásároltál a kénysz... (2010.10.06. 20:21) polgárosodom

Linkblog

Vegetariánus receptjeim, vol. I.

2010.10.30. 10:35 ToBoZ

 Nem bírom ki, hogy ne írjak főzésről. Túl jó vagyok a konyhában ahhoz, hogy a világ nélkülözni tudjon.

Fektessük le az alapokat: a jó vegetariánus recept teljes értékű aminosav-összetételű, ezért gabonákat és hüvelyeseket tartalmaz. A gabonákban kevés a leucin, a hüvelyesekben meg sok, tudja ezt minden állatot nem evő nép. A kettőt kombinálva még mindig hiányzik egy kevés methionin. Ezt lehet ugyan pótolni szezámmaggal, én ezt azonban nem tanácsolom, mert állatkísérletekben a metionin-hiányos étrend (ugyanakkora energiabevitelnél) hosszabb élettel korrelál.

A szabályt erősíti az amaránt, ami gabona, de mégis teljes értékű, valamint a mogyoró, ami csonthéjas, de mégis sok (leucinban gazdag) fehérjét tartalmaz.

A rizsben pedig túl kevés benne a fehérje úgy általában, mindenképpen dobjuk fel gombával vagy hallal

Hozzávalók:

200g Gomba - katalánul a halál tölcsére néven futó fekete tölcsérgombát találtam

100g mogyoró - sózottat vetem, mert pucolni nem volt kedvem

200g Basmati rizs - főzés előtt 10 percig áztatva megnyúlnak a szemek, ettől az állaga kellemesebb lesz.

A mogyorót és a gombát pirítsuk meg olivaolajon, majd öntsük rá a rizst meg a vizet, fűszerezzük borssal, gyömbérrel, fokhagymával, petrezselyemmel és erőspaprikával. 20 perc után kész.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulf.blog.hu/api/trackback/id/tr182409333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása